Nuorisoleiri 2016

Viime viikonloppuna vietimme pe-su leiriä Vuotinaisten leirikeskuksessa. Leiri alkoi perjantaina klo 19. Kouluttajat toki olivat paikalla jo hyvissä ajoin n. klo 17 valmistelemassa alkavaa leiriä. Ensimmäinen nuoriso-osaston edustaja saapui klo 18 hyvissä ajoin alkavalle leirille, kaikki nuoret olivat paikalla klo 19 mennessä. Aluksi ohjelmassa oli leiriytymistä ja huoneisiin asettumista, n. klo 20 alkoi iltaohjelma, jossa käytiin läpi käytännön turvallisuus ja muita asioita. Lopuksi julkistettiin hälytysryhmät ja niiden johtajat, joita viime vuodesta poiketen oli kolme.

image

Kouluttajat tekivät ryhmäjaon ja päivystysvuorot leiriläisille. Leiriläiset päivystivät keikkoja 4 tunnin erissä ja vuorossa olleella oli velvollisuus lähteä keikalle, jos sellainen sattui tulemaan.

pe yö palo kollaasi1

Perjantaiyönä tuli yllättäen maastopalo tehtävä kahdelle ryhmälle. Hakkuualueen kääntöpaikalla paloi. Onneksi nohevat pienet palomiehemme ja -naisemme saapuivat paikalle pelastamaan tilanteen.

pe yöpalo kollaasi 2

Lisävesiselvitys säiliöautosta höökiin piti tehdä. Palo saatiin kuin saatiinkin sammumaan ja oli aika kerätä tavarat.

pe yö liikenneonnettomuus

Kesken letkunrullauksen tuli molemmille ryhmille päällekkäin keikka, Valtatie 2:n varressa tieliikenneonnettomuus. Äkkiä tavarat autoon, vilkut päälle ja menoksi. Ilmoitetulta paikalta ei löytynyt autoa, ja kyseessä olikin ilmeisesti häirikköpuhelu joten pääsimme palaamaan takaisin asemapaikkaan eli leirikeskukseen.

 

aamupala la

Lauantaiaamu valkenee ja pirteät kouluttajat ovat laittaneet aamupalan valmiiksi, nam.

 

alkusammutus la koulutus

Lauantaina aamupäivällä harjoittelimme tärkeitä taitoja. Alkusammutus yhtenä niistä. Harjoittelimme jauhesammuttimen ja sammutuspeitteen käyttöä. Sankoruisku on myös hyvä alkusammutusväline, niitä löytyy meidän höökistä kaksi kappaletta.

ea ja valistus la koulutus

kiipeäminen koulutus la

Ensiapukoulutuksessa harjoittelimme miten toimia, jos kohtaa kadulla loukkaantuneen tai tajuttoman ihmisen. Kävimme läpi kolmen K:n muistisäännön ja opettelimme laittamaan tukikaulurin. Valistus rastilla käytiin läpi yleisiä turvallisuusasioita, kuten liikennesääntöjä, turvavarusteita yms. sekä paloturvallisuusasioita. Yhdellä rastilla harjoiteltiin ja muistuteltiin mieleen kiipeämistä. Viimeisen ryhmän vanhimmat kantoivat tikkaat takaisin autolle.

vaaralliset aineet koulutus la

Vähemmän harjoiteltu aihe oli vaaralliset aineet. Vaarallisia aineita on paljon ja ne on luokiteltu. Tavallisin tehtävä on öljyntorjunta, sitä varten autostamme löytyy öljynimeytysallas. Tässä opiskeltiin, että öljyä voimme imeyttää turpeella ja absolilla. Vaarallisista aineista tuli jollekin ryhmälle myös keikka, jossa juuri opittuja asioita harjoiteltiin käytännössä.

solmut koulutus la

Solmut ovat tärkeitä palomiehen työkaluja, siksi niitä harjoiteltiin myös leirillä. Solmut muistuivat hienosti mieleen kesätauon jälkeen 🙂

Iltapäivällä oli pienimuotoinen kilpailu aamupäivällä opetelluista asioista kahden hengen ryhmissä, yhdessä ryhmässä oli kolme. Kilpailimme letkunrullauksessa, palosaappaan ja -kypärän heitossa, solmuissa, tavarantunnistuksessa, tietokilpailussa ja kiipeilyssä. Kolme parasta ryhmää palkittiin.

liikenneonnettomuus la

Lauantaina iltapäivällä tuli hälytys: liikenneonnettomuus. Keikkapaikalle löytäminen oli haastavaa, mutta lopulta kolaripaikka löydettiin. Yksi oli jäänyt autonalle puristuksiin, kaksi oli sisällä autossa puristuksissa. Autonalla olleelle potilaalle piti tehdä hätäsiirto heikkenevän voinnin vuoksi. Kun ensitoimet onnettumuuspaikalla oli tehty ja käyty läpi, peli vihellettiin poikki ja auton pilkkomista hydraulisilla pelastusvälineillä harjoiteltiin rauhallisesti.

liikenneonnettomuus la 2

Kaikki tarvittavat välineet kerättiin pressun päälle, jossa ne pysyvät puhtaina ja ovat kaikki samassa paikassa. Autosta irrotettiin ovet ja katto, kaikki ikkunat rikottiin. Nuoret olivat aktiivisia, sekä pojat että tytöt osallistuivat leikkaamiseen ja levittämiseen. Keikan jälkeen syötiin ja odotettiin saunaan pääsemistä.

iltapala ja sauna, vedenhaku

Saunan aikaan palokunnan päällikkö paistoi muutaman lätyn ja nälkäiset saunojat kirmasivat saunan jälkeen syömään. Iltapalan jälkeen tuli taas keikka, maastopalo joka uhkaa levitä ympäristöön. Ripeät toimet estivät sen ja palo saatiin sammutettua. Keikan jälkeen autot pitää huoltaa, ja 2 kouluttajaa lähtikin täyttämään säiliöautoa.

DSC_0965

Sunnuntaina leiri päättyi haikeisiin tunnelmiin. Kolmatta kertaa leiri Vuotinaisten leirikeskuksessa saatiin päätökseen. Leiri oli antoisa ja nuoret olivat aktiivisia. Paljon opittiin taas uutta.

Järjestimme leirillä pienen näytöksen siitä, mitä tapahtuu kun rasvapaloon laitetaan vettä. Menkäähän katsomaan https://youtu.be/l6Q2XWbaTeE

 

Pikkuhiljaa leirin jäljiltä palaamme taas takaisin arkeen, tänään ke 24.8. on varhaisnuoriso-osaston harjoitukset normaalisti klo 18-19.30.

Rattoisaa keskiviikkopäivää, olemme nyt myös instagramissa 😉

https://www.instagram.com/tuorilanvpk/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s