Kesän tapahtumat ja junnuleiri Hööki 2018

Heinäkuussa miehistönharjoitukset olivat kesätauolla, mutta toimintaa silti riitti. 6.-7.7. huolehdimme Sunset Beach Party tapahtuman ensiavusta. 28.-29.7. olimme Mansikissa Motocrossin SM-osakilpailussa radan varsilla ensiavussa ja myimme tapahtuman pääsylippuja paikan päällä.

FB_IMG_1534314877846

Sunset Beach Party EA

 

Viikolla 31 harjoitukset lähtivät käytiin niin miehistön kuin junnujenkin osalta. Junnut harjoittelivat leiriä varten poikkeuksellisesti kahtena keskiviikkona peräkkäin kesätauon jälkeen.

 

10.8.-12.8. pidettiin junnuleiri, Hööki 2018. Jo perinteeksi muodostunut viikonloppuleiri pidettiin Vuotinaisten leirikeskuksessa. Leiri oli menestys. Leirin suunnittelu ja valmistelu alkoi jo kesällä, kouluttajat pitivät suunnittelupalavereja, joissa suunniteltiin leirin ohjelmaa ja tehtiin työnjakoa. Leiriä edeltävänä torstaina haettiin Siuntiosta Länsi-Uudenmaanpelastuslaitoksen sopismuspalokuntien vara-auto leiriä varten. Perjantaina 10.8. kouluttajat kokoontuivat asemalle klo 17, jotkut jo ennen sitä. Asemalta koottiin tarvittavat tavarat, käytiin kaupassa ja haettiin alkusammutuskärry. Ennen leiriläisten saapumista jaettiin hälytysryhmät. Jokaisella ryhmällä oli nimetty yksikkö, joka vaihtui aina klo 8 ja 20.  Leiri alkoi klo 19 ja leiriläiset olivat hyvissä ajoin paikalla Vuotinaisten leirikeskuksessa. Huoneisiin asettautumisen jälkeen käytiin läpi leirin säännöt ja yleiset turvallisuusasiat. Iltapalan ja vapaa-ajan jälkeen oli aika mennä hampaiden pesun kautta nukkumaan. Yön aikana tuli yhdelle ryhmälle hälytys savuhavaintotehtävälle. Kyseessä oli kuitenkin vain joukko miehiä, jotka olivat grillaamassa Vuotinaisten uimarannalla. Miehet saivat junnuilta pitkän ripityksen, sillä metsäpalovaroituksen aikana avotulen teko on ehdottomasti kiellettyä! Loppuyö nukuttiin herätykseen asti.

 

Aamuherätyksen jälkeen vuorossa oli aamupala. Ensin harjoiteltiin lipunnostotilanteessa olemista ja sen jälkeen nostettiin Suomenlippu salkoon liehumaan.

 

Seuraavana vuorossa oli rastikoulutus: alkusammutus, savusukellus ja ensiapu. Alkusammutuksessa sammutettiin palavaa ihmistä sammutuspeitolla ja harjoiteltiin käsisammuttimen käyttöä. Savusukellusrastilla huone oli täynnä savua ja sieltä piti pelastaa kaksi ihmistä. Ensiapurastilla käytiin läpi paloauton ensiapuvälineet ja harjoiteltiin tyhjiöpatjan käyttöä. Jokainen sai kokeilla miltä tuntuu olla tyhjiöpatjassa.

 

Rastien jälkeen oli välipala ja vapaa-aikaa. Vapaa-aika muuttui kuitenkin nopeasti muuksi, sillä ensin yksi ryhmä sai hälytyksen loukkaantuneesta eläimestä ja heti tämän jälkeen kaikki ryhmät saivat hälytyksen liikennevälinepaloon: aseman pihassa paloi henkilöauto. Metsäpalovaroituksen takia autoa ei oikeasti sytytetty palamaan, vaan sen sisään laitettiin teatterisavua. Palo sammutettiin ja auto vaahdotettiin uudelleensyttymisen estämiseksi. Tämän jälkeen harjoiltiin auton pilkkomista hydraulisilla pelastusvälineillä. Tehtävä päättyi ja koko konkkaronkka palasi takaisin Vuotinaisiin viettämään vapaa-aikaa ruokailuun asti.

 

Nam nam oli jälleen hyvää kouluttajien tekemää makaronilaatikkoa. Ruokailun jälkeen kilpailtiin 3 hengen ryhmissä. Kilpailurastit olivat: kypärän ja saappaanheitto, maaliin osuminen työjohdolla, letkun rullaaminen ja letkun pakkaaminen sekä varusteiden pukeminen.

 

Kilpailujen jälkeen uitiin ja saunottiin. Samalla valmisteltiin iltapalaa ja paistettiin iso kasa lättyjä. Saunomisen ja uimisen aikana yksi ryhmä sai eläinpelastustehtävän. Jänis pelastettiin puusta ja uiminen jatkui.

IMG-20180813-WA0002

 

Iltapalan jälkeen oli tietovisa samoissa 3 hengen ryhmissä. Tietovisan jälkeen oli LEIRIDISKOOO!! Disko oli hitti. Sen jälkeen käytiin hammaspesulla ja mentiin nukkumaan.

 

Kukaan tuskin ehti silmiään ummistamaan, kun kaikille tuli hälytys rakennuspaloon: 3 rakennusta palaa ja ihmisiä on rakennuksissa sisällä. Kuvitteelliset palot sammutettiin, rakennukset tarkastettiin ja yksi henkilö etsittiin lähimaastosta. Väsyneinä raahauduttiin lopulta takaisin peittojen alle.

 

Sunnuntaina nukuttiin pidempään, syötiin aamupalaa ja siivottiin. Hälytysryhmät purettiin sunnuntaiaamuna. Ennen leirin päättymistä oli  lähtöpullat ja kilpailujen palkintojen jako, jonka yhteydessä jaettiin myös kaksi erityispalkintoa. Leiri päättyi. Kiitos kaikille mukavasta leiristä! 🙂

IMG_20180812_101531.jpg

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s