Tuorilan VPK:n Päivä Paloasemalla

 

Eilen lauantaina 26.11. järjestettiin Päivä Paloasemalla tapahtuma meidän uudella asemalla. Kiitos kaikille kävijöille, teitä oli paljon!

Tapahtuma järjestettiin klo 10-14 ja luvassa oli erilaista ohjelmaa. Ennen ohjelmasta kertomista käydäänpä läpi, miten tapahtumaa palokunnassamme valmisteltiin, sillä toimintamme on vapaaehtoista harrastustoimintaa eli harjoitukset ja tapahtumat järjestetään jokaisen omalla vapaa-ajalla. Tapahtumaa suunniteltiin ja kumpusi ajatus kahvilasta, sille näytettiin palokunnassamme vihreää valoa. Levitimme mainoksia ympäri Karkkilaa. Paloturvallisuusviikon kokoamien rastien mukaan tapahtuman kulkua suunniteltiin etukäteen. Edellisenä perjantaina tapahtumaa valmisteltiin mm. leipomalla pullaa, liimaamalla kypäriin tarroja ja pesemällä paloautot.

Lauantai ja tapahtuma-aamun valjetessa Tuorilan asemalla oli jo kova tohina käynnissä. Viimeiset siivoilut, kahvilan kokoaminen ja rastien järjestelyt olivat täydessä käynnissä. Nuoriso-osastojen harrastajat saapuivat myös paikalle. Tapahtuma olisi valmis alkamaan.

Ensimmäiset innokkaat osallistujat saapuivat jo ennen klo 10 tutustumaan uuteen asemaan. Puoli tuntia eteenpäin asemalla jo kuhisi perheitä. Paloturvallisuusviikon tämän vuoden teemaan, päivä palomiehenä, sopien asemalla oli rastirata, joka koostui neljästä rastista, joista kerättiin merkinnät rastipassiin. Täyttä rastipassia vastaan sai Kodin Palopäällikkö -diplomin ja tietoiskun alkusammutuksesta. Tapahtumaan olisi kuulunut 5 rastia, mutta jätimme yhden rastin pois ohjelmastamme.

Rastilla 1 sai kokeilla palomiehen varusteiden pukemista. Tällä rastilla sai kokeilla väliasun, sammutusasun(takki, haalarit, saappaat) ja kypärän pukemista. Lisäksi oli mahdollista kokeilla paineilmalaitteiden laittamista selkään. Rasti 2:n aiheena oli onnettomuuksien ehkäisy kodin vaaranpaikkojen tunnustamisella. Rastilla oli posterilla kuva talosta, josta piti etsiä kodin vaaranpaikat. Rastilla 3 harjoiteltiin alkusammutusta sammutuspeitteen avulla. Rastia neljä emme pitäneet, se olisi koskenut poistumisharjoitusta. Rastilla 5 harjoiteltiin eläinten pelastamista. Koira, kissa ja kilpikonna olivat puussa ja ne piti pelastaa takaisin maanpinnalle tikkaiden avulla.

Rastien lisäksi tapahtuman ohjelmaan kuului kaksi näytöstä rasvapalon sammuttamisesta vedellä  (HUOM ! miten EI saa sammuttaa rasvapaloa). Klo 11.15, 12.15 ja 13.15 oli mahdollista päästä paloautoajelulle. Paloautoajelut olivat niin suosittuja, että niitä pidettiin enemmän kuin nuo kolme.

Päivä paloasemalla tapahtuman tarkoituksena oli saada tutustua toimintaan ja uuteen asemaan. Asemalla sai kierrellä vapaasti katselemassa tilojamme. Kokoustilassa oli LähiTapiolan edustaja ja kahvila. Taustalla pyöri teemaan kuuluvia videoita. Kahvilassa myytiin naiskouluttajien tekemiä voisilmäpullia, Alén Oy:n lahjoittamia kakkuja sekä nuorison vanhempien tekemiä leivonnaisia, kuten kinkkupiirakoita, pizzaa, porkkanakakkua, kuivakakkua ja joulutorttuja. Kiitos Alén Oy lahjoittamistaan kakuista ja vanhemmat leipomisesta. Suuri kiitos kuuluu myös Tawernalle, josta saimme pullien leivontatarvikkeet ja saimme leipoa siellä. Kahvilan tuotto ylitti odotuksemme ja se käytetään kokonaisuudessaan nuoriso-osastojemme hyväksi.

Tapahtuma oli menestys, josta kiitos kuuluu osallistujille, te teitte päivä paloasemalla tapahtumasta onnistuneen! Ohessa vielä kuvasatoa tapahtumasta 🙂

(Kuvat Juha Sorri, Heikki Koski, Riikka Heikkinen)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s